Design for additive manufacturing

Snowboardbindingen realiseren met Multi Jet Fusion

Bron: HP Inc.

Union Binding Company weet de ontwikkeling van hun snowboardbindingen te versnellen door gebruiksklare prototypes van hun bindingen te 3D printen.


Union Binding Company is een toonaangevende fabrikant van snowboardbindingen. Het bedrijf ontwerpt zelf de bindingen en is tevens eigenaar van het gehele productieproces. Ze richten zich op alle soorten bindingen, voor iedere soort gebruiker qua niveau en prijsklasse. In 2020 lanceerden ze ‘The Box’, hun nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in Colico, het hart van de Italiaanse Alpen. Door gebruik te maken van HP Multi Jet Fusion systemen is het bedrijf in staat in kortere tijd gebruiksklare prototypes te maken. Hierdoor zijn kostbare en tijdrovende mallen tijdens de ontwikkelingsfase niet nodig.

Union Binding Company is de enige leverancier van conventionele bindingen die zelf de productie faciliteiten bezit en beheert. Door alleen snowboardbindingen te produceren, kan het bedrijf zich concentreren op hun doel de beste bindingen op de markt te leveren. Om dit te realiseren - en tegelijkertijd de concurrentie voor te blijven - is een snel proces van idee naar product onmisbaar. Volledige ontwerpvrijheid gecombineerd met snelle functionele testproducten biedt die extra snelheid.

Het gebruik maken van HP Jet Fusion technologie was de sleutel tot het verbeteren van dit proces. HP Jet Fusion versnelt de ontwerp- en testfasen. Dit gecombineerd met hun nieuwe hoofdkantoor, in het hart van de Italiaanse Alpen, geeft hen de kans om nieuwe ontwerpen direct te testen en dezelfde dag nog nieuwe iteraties te maken.

 • Industrie segment:

  Sports Equipment


 • Gekozen materialen

 • Doelstelling

  Innoveren van het proces van idee naar product

 • Voordelen

  Kostenreductie
  Totale vormvrijheid
  Verkorten Time to Market


"Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.
Uw service team

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve- en legacyonderdelen
Spare parts Management

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons adres
 • Zeilschip 40
  3991 CT HOUTEN
  The Netherlands (NL)

Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.